Kør-selv-ferie | Gode råd?

img_9433

Om ganske kort tid drager vi af sted til Italien! Hele 14 dage skal vi tilbringe i udlandet, og hold nu fast hvor jeg glæder mig! Da jeg var barn rejste vi ofte til Italien, og det er absolut de bedste ferieminder jeg har fra min barndom af. Ork, charterrejser har jeg da også gode minder fra – men det er ikke dem som popper først op, og det er hellere ikke de ferier jeg sommetider kan længes efter.

Så jeg glæder mig igen som et lille barn til, at jeg skal ned til et af mine favorit lande. Og ikke mindst glæder jeg mig til at skulle præsentere det for mine egne børn og René. Håber de vil få lige så dejlige oplevelser med hjem som jeg har at tænke tilbage på.

Men, det er så også først gang at vi skal have begge børn med ud på en så lang køretur, og det er jeg altså virkelig spændt på hvordan det kommer til at gå. Vi forsøger at have den primære køretid om natten, så de begge forhåbentligt sover en stor del af køretiden væk, men vi kommer ikke uden om at der vil være køretid i dagtimerne også, og sikkert også et par utålmodige børn. Vi har allerede på forhånd aftalt at vi tager det stille og roligt derned, og tager de små pauser som der er nødvendige, men ingen hemmelighed at vi gerne vil have overstået køreturen hurtigt, så vi kan komme ned og slappe af og nyde familie tiden.

Så jeg tænker, om der mon ikke er nogle af Jer derude som kan komme med nogle gode anbefalinger og aktiviteter til den lange køretur for begge børn? Alt tages imod med kyshånd, så skriv endelig en kommentar.

På forhånd tak for hjælpen til Jer! Hvor skal I mon hen i år?


|| Husk bloggen også kan følges på BlogLovin og dagligdagen på Instagram.

 

5 Comment

 1. Camilla says: Svar

  Vi kører selv flere gange om året, både på sommerferie og skiferie. Og vi kommer altså ikke uden om at en IPad (helst en til hvert barn🙈) er en genial ting. Vi downloader film via ViaPlay og så er det på med hørebøfferne🙊😉👍🏼 Lægger tit forskellige film på de forskellige IPads så kan de bytte lidt😉
  En god drikkedunk er også mega godt, så de ikke skal sidde med juice/sodavand/vandflasker på bagsædet😁😏
  Ellers er det bare at tage køreturen med som en del af ferien, prøve at gøre den hyggelig og ikke bare se den som noget der skal overståes! Her hos os med 3 drenge på bagsædet, må vi da indrømme at nogle af vores ture(altså køreture) bare har været bedre end andre😜

  1. Camilla_Udsen says: Svar

   Haha, åh ja den kære iPad, den har vi også snakket om. Men jeg tænker faktisk lidt om ikke de risikere at blive køresyge hvis de sidder og kigger ned i en skærm mens vi kører så langt? Har i haft nogle oplevelser med det? 😄 Men ja, køreturen er jo en integreret del af ferien og sådan er det altså, vi har også snakket en del med de små om at vi skal ud og køre langt, så de er bare en smule forberedt – men ja, den skal gøres sjov i de vågne timer 😅

 2. Mette says: Svar

  Hvor bliver det bare skønt 😊

  Hermed lidt gode råd:
  – no. 1 er selvfølgelig IPad. Helst en til hver og så høretelefoner, så de kan høre det, som de ser og ikke forstyrrer hinanden.

  – no 2. er stopur-legen. Hjemmefra sættes 4 farver på dækket af bilen. Herefter sættes stopuret på f.eks to timer. Når stopuret ringer, er det tid til at holde ind og så skal familien ud at se, hvilken af de fire farver, som vender ned mod jorden. De fire farver er fastsat hjemmefra på forhånd til en slags begivenhed. En is, en historie osv osv. Det fungerer SÅ godt, fordi de små hele tiden kan se at tiden går.

  – no. 3 er “gæt et dyr”. På skift skal familien gætte på, hvilket dyr eks. Simone tænker på. Familien må stille spørgsmål til dyret og Simone må give ledetråde og ellers skal der gættes og tænkes.

  Håber du kan bruge rådene 😊
  Rigtig dejlig ferie – hvor skal i bo?

  Knus Mette

  1. Camilla_Udsen says: Svar

   Tusinde tak for de råd, de er hermed skrevet på listen over ting vi skal have med på turen 😍 Er vild med den med farverne på dækket – hvilket materiale maler/farver i med?
   Vi skal bo i Cavallino, og jeg glæder mig som et lille barn ☀️😄

 3. Mette says: Svar

  Ja, den er virkelig også god – og de små elsker den 😊
  Enten bruger jeg tuscher, som kan male på alle tekstiler og ellers har jeg brugt flade knapper og superlim. Har faktisk også selv haft lavet en lille plade med farver og en pil og så skiftedes vi til at give den en ordentlig tur inde i bilen, når vi stoppede (det var mest som back-up, hvis nu regnen havde taget farven på dækket eller knappen røget af 😉)
  Ih hvor lækkert 😍👏🏼 Er det mobilhomes i skal på i?

Skriv et svar