Vendepunktet for mit løb |

img_5713-1

Det er nok ikke gået nogens næse forbi, ja altså hvert fald ikke for dem som følger med på Instagram, at det der løbetræning er begyndt at fylde en hel del i min hverdag. Som jeg også skrev om her, er jeg faktisk i gang med at træne op til min længe ønskede debut med halvmarathon!

Den skarpe læser og ikke mindst følger, vil måske kunne huske at det ikke er første gang jeg har haft mod på at gennemføre dette. Men der ramlede det første gang sammen med en graviditet mere, og drømmen blev sat på en mindre pause – troede jeg! For hvad jeg ikke har bøvlet med siden min sidste graviditet ifm. af bækkenløsning som lige blev tusinde gange værre af gravidtet nummer to, ja der blev det hele faktisk skubbet meget mere end ønsket.

Jeg har i mange år haft en dårlig ryg, og den lider jeg da også under nu – men det er blevet på et mere tåleligt niveau i dagligdagen, og det har bare kæmpe betydning for overskuddet. Dertil skal lige skrives det dumme bækken som stadig spøger og ikke mindst et dårligt knæ efter for meget fodbold i mine unge dage. Så ja, det lyder af meget og ja, det er faktisk også hamrende træls!

Og siden den sidste graviditet har jeg faktisk ad flere omgange forsøgt at få gang i løbet igen, men hver eneste gang har jeg bare løbet panden mod en mur! Hver løbetur har resulteret i enorme smerter i hhv. hofte, bækken, ryg og knæ. Jeg var overbevist om at når jeg havde de nyeste smarte Nike løbesko, så kunne det da hvertfald ikke have noget med det at gøre – for løbesko er jo bare løbesko, ikk?

Men nej, det viste sig at jeg blev klogere – meget klogere! I januar måned i år fik René overbevist mig om, at jeg måtte have foretaget en løbetest, for at sikre at de løbesko jeg nu løb i nu også var de rigtige. Så en kold dag i januar tog vi forbi Multiatleten, og det var netop dette besøg som blev vendepunktet for mit løb!

Jeg fik fortalt den yderst profesionelle ekspedient om mine mål, hvilke sko jeg løb i på daværende tidspunkt og fik forklaret mine smerter efter løbeturen, eller jeg fik hvertfald forklaret halvdelen, for enden jeg havde nået at vise de sidste steder havde han allerede ramt plet og peget på de sidste to steder. Han var ikke et sekund i tvivl om, at jeg løb i de forkerte sko og fandt straks et par løbesko fra New Balance frem.


Ved første øjekast var det absolut ikke dem jeg selv ville have valgt, eller måske overhovedet kigget på først, for sammenlignet med mine lidt mere stilrene Nike, ja så var de faktisk noget af et farveorgie! MEN jeg havde lovet René at det ikke skulle være det som det kom an på, og tak skæbne for det. For efter løbetest og kyndig vejledning fik jeg løbeskoene med hjem.

Jeg har løbet i mine kære New Balance lige siden, og det er seriøst det bedste køb jeg nogensinde har gjort mig!
Ikke en eneste gang har jeg haft smerter efter en løbetur og det er jeg helt sikker på, at jeg kan takke skoene for – for mit løb har ikke ændret sig, andet end jeg har skiftet skoene ud med nogle som passer lige akkurat til mig!

Skriv et svar