Highlights fra Amsterdam

img_8990

Weekenden stod som bekendt på kærestetur til Amsterdam, hvilket jo var vores første møde med denne storby!

Vi hoppede fredag middag i bilen og drog afsted over grænsen, det var ikke det mest velvalgte tidspunkt i forhold til fredags -og efterårsferie trafikken, men vi havde altså lige et børneværelse vi ville være færdige med først. Så selvom det tog lidt tid grundet stau ved vejarbejde, så var det altså en ganske fin køretur.

Hotellet var rigtig fint,  især taget i betragtning af, at vi bestille meget i sidste øjeblik. Men for 2.200kr havde vi overnatning fra fredag til søndag, morgenbuffet og fri parkering – et scoop op til efterårsferien og igen med øje for at vi bestilte i sidste øjeblik. Vi boede ikke inde i centrum af Amsterdam, men istedet ude ved Olympic Stadium, da det var her maratonløbet skulle starte og slutte.


Selve Amsterdam er jeg egentligt vildt betaget af – der er så meget at se! Hyggelige stræder, skønne butikker, lækre cafeer og restaurationer. Jeg er ligeledes vild med deres arkitektur og deres kanaler, som lidt tog mig tilbage til sommeren og vores Venedig tur. Min umiddelbare opfattelse af de kære indbyggere er godt – imødekommende,  smilende og utroligt hjælpsomme.

Og ja, i Amsterdam bliver der røget hash mange steder og af mange forskellige mennesker. Det var en ret speciel oplevelse når det herhjemme ikke er ok, at det så pludselig er noget “alle” gør og især på de mere berømte coffeeshops, det var lidt et kulturchok – men absolut ikke noget som afholder mig fra at besøge byen igen.

For besøge byen igen det vil jeg! Amsterdam har stjålet et lille stykke af mit rejsehjerte og er på min liste over steder jeg vil tilbage til.

Skriv et svar